Ülsz az öltözőben. Utolsó simítások a sminkeden. Már nem is érzed, hogy a fejedet a tömérdek hajtű szúrja, a zselatin a hajadat húzza… már megszoktad.
Nézed a többieket, egyforma fürdőruha, smink, frizura. Mindenki egyszerre beszél, mindenki mást mond és te, mégis érted.


„Még egyszer utoljára szárazon a kűrt”. Beállsz a helyedre, behunyod a szemed, „egy-két-há” számolsz, mint egy robot. Mutogatsz, fordulsz, a kezed most a lábad is egyben. Ezt a jelbeszédet csak ti értitek.


Aztán az edző szól: INDULÁS, KEZDÜNK! Sorba állsz, és kiléptek az uszodatérbe. Hasat be, mellett ki, lapocka összeszorít, orrcsipesz fel, mosoly az arcodon. A lelátón a csapattársaid, szüleid, barátaid őrjöngnek. A szíved a torkodban dobog. Ránézel az edződre, arcán erőltetett nyugalom, „veletek vagyok” mosoly. Beálltok a kezdő pozícióba. Az uszodában csend lesz, szinte hallod a társaid szívverését, az adrenalin döngeti a tested. Aztán sípszó, kezdődik a zene, és te ugrassz, nincs visszaút. Elnyel a mélység…


Nem érzed, hogy hideg a víz, nem hallod a szurkolókat, a zene benned szól. Csak a társaidra és magadra figyelsz. Újra jön az „egy-két-há”, csak most már a kezed a kezed, a lábad a lábad, minden mozdulatnak értelme és súlya van. Feszít, kiszúr, fordul, „négy-öt-hat” kiemelés, vár „két-há” alakzat váltás. Most már jól esne egy kis levegő is. Feljössz a víz alól, mosolyogsz, a fogaid között szívod a levegőt, amennyit csak lehet, aztán megint fejjel lefelé forogsz. Figyelsz a társaidra, bár nem mindig látod őket, minden rezdülésüket ismered. Az izmaid lassan fáradnak, de dolgozol tovább, magadért, a csapatért.


Aztán a zene elhalkul… vége! Szép sorban kiúsztok, felállsz a medence szélére, ziháltok. Ránézel az edzőre és a nézéséből pontosan tudod, hogy mennyit ért a teljesítményetek, büszke rátok! Ezért edzettél, ezért dolgoztál. Most már te is mosolyogsz, a csapattársaid kezét szorongatod. Újra hallod a nézőtéren kiabálókat, „szép volt lányok” ordítják. A hangos bemondóban mondják a neved, integetsz. Az egész lelátó tombol, ez már csak rólatok szól. Fel sem fogod a pontok értékét, amit kapsz. Most nem ez a lényeg. Földön túli nyugalom árad szét a testedben és büszkeség tölt el, SIKERÜLT, most már érzed, hogy MEGÉRTE, érzed, hogy itt, TE fontos vagy!

Hasznos linkek

Lépj kapcsolatba velünk

E-mail: kolibrise@gmail.hu

Egyesület elnöke: dr. Orbán László +36 70 946 4314

Kapcsolattartó: Orbán Csilla +36 70 946 4701

Facebook: facebook.com/kolibrise

Legfrissebb blogbejegyzések

Egy szinkronúszó gondolatai